169 montañeros on-line

(11,443 montañeros registrados)
"La primera web con los 215 tresmiles descritos por sus usuarios"
Suscribirse al canal contenidos Ascensión a el Serrato (2888 m) por 37718770 -- 08/07/2019
Vía: (des de refugi Bachimaña) --
(423 visitas)
  • Hora de salida: 8
  • Hora de llegada: 15
  • Meteorología: Nublado
  • Dificultad: Bastante facil
  • Días: 1
  • Tipo: Ascensión
  • Gps: Sin fichero GPS
  • Sin panorámicas
Cargando...
Loading


Serrato  (2888 metros)
Refugi Bachimaña
Refugi Bachimaña

Pic Serrato cara est

seguint avall

per fi fa bo
Comentari: Avui es el segon dia de la nostra ruta, ahir vàrem arribar de casa, aparcant el cotxe al Balneari de Panticosa. He saludat als guardes de la Casa de Piedra que els coneixen prou, i amunt a dinar i dormir al refugio de Bachimaña. El camí no te pèrdua i es molt amè per arribar al refugi, nomes la Cuesta del Fraile es una mica emprenyadora però es fa curta.

Del refugi estic enamorat, el tracta del guardes i els serveis son de 10+, una tarda de relax preparant el plans de dema i esperar el súper sopar del refugi per poder anar a descansar.

Avui primera excursió de la ruta, el temps serà fresc i potser tindrem aigua a estones, però per això anem preparats. Sortim del refugi en direcció sud cap el Ibón de Coanga, trobem fites i un petit corriol, -masses fites i tot, perquè sense donar-nos ens pujat massa i ara al nostre enrere veig un collet més a baix amb una gran fita que es per on tenien que haver passat. Be -no problem- fem una diagonal sense perdre alçada fins sota mateix del coll, ara sota a la nostra esquerra ens queda el Ibón de los Xuans i ara estem arriba’m al coll que separa el Pic Serrato del pic Xuans, i el vent la pluja i una mica de pedra ens fa molesta la nostre progressió. Una parada per calmar la ràbia del temps, un plàtan o ganyts. Poc després mirem de fer els últims metres cap el cim.

Seguim fites fins dalt però en arribat a la primera punta del cim, un petit coll separa de la punta mes alta. Però com el temps sembla que vulgui empitjorar decidim començar a baixar en direcció al ibón de Bramatuero Alto seguim unes fites i pinturas a les pedres. Just al final del Ibón trobem un petit refugi lliure nou, que aprofitem per menjar una mica més. Després continuen avall sempre per camí.

Per sort el temps millora, nosaltres seguim cap a vall, passem per l’Ibón de Bramatuero Bajo, i sempre per camí o fites i donam molts revolts arribem al riu, on ens obliga a fer un numero de circ per no mullar-nos els peus. Ara ja agafem el GR11 que baixa del Cuello de los Infiernos i anem directe cap el nostre refugi on passarem la nostra segona nit.

Al arribar a la sortida del Embalse de Bachimaña Alto la passem per sobre per arribar al refugi directe per la esquerra. Una gerra de cervesa per refrescar-nos per dintre i una bona dutxa per treure’ns la suor del dia, una petita migdiada i a esperar el proper dia, que segon la meteo aquesta tarda plourà fins dema a les nou del mati.

Dema ja veurem si podem pujar algun cim o nomes arribarem al refugi de Marcadau-Wallon.

Participants: Toni, Joaquin, Jesús i Joana

Coll i al fons pic Serrato

Pic Serrato cara Oest

Camí cap el Coll

Ja baixent

i no ens mullent per poc

Pic Serrato

Más información de Serrato  
Preguntar en el Foro   Enviar a un amigo