407 montañeros on-line

(11,459 montañeros registrados)
"La primera web con los 215 tresmiles descritos por sus usuarios"¿Olvidaste la contraseña?


¿Todavía no eres usuario?
Darme de alta

Librería

Suscribirse al canal contenidos Ascensión a el Costabona (2465 m) por JJB -- 03/08/2005
Vía: (Des de la Collada Fonda) --
(23228 visitas)

JJB
  • Hora de salida: 12
  • Hora de llegada: 14
  • Meteorología: Sol
  • Dificultad: Muy facil
  • Días: 1
  • Tipo: Ascensión
  • Gps: Sin fichero GPS
  • Sin panorámicas
Cargando...
Loading


Costabona  (2465 metros)
Asenció molt fàcil al primer dos mil del pirineu oriental si vens des del Mediterrani. Mirador excel.lent del massís del Canigó, de l'Alta Garrotxa, de la Catalunya Nord, d'Ull de Ter amb el Bastiments, els Gra de Fajol i el Pic de l'Infern en primer terme. Excursió ideal per fer un matí i per iniciar-se al pirineu.

Collada Fonda - 1.912 metres
Costabona - 2.465 metres - 1h
Collada Fonda - 1.912 metres - 1h 30'

Desnivell: 553 metres
Distància: 5 km

Per la carretera que va de Camprodon al Coll d'Ares passem per Molló i just després trenquem a l'esquerra direcció al poble d'Espinavell. Primer la carretera és asfaltada però després la pista passa a ser de terra. En general la pista està en bon estat amb excepció d'alguns petits trams, però a poc a poc es puja bé amb turisme.

La pista és fa una mica pesada però a mesura que es guanya alçada les vistes són molt bones. Més o menys a l'alçada de 1.900 metres arrribem a la Collada Fonda, punt on deixarem el cotxe. Des d'aquí ja es veu el cim del Costabona. El camí no té pèrdua, es pot pujar per on es vulgui.

La pujada no presenta cap dificultat, només a la part final la pendent s'accentua bastant i guanyes uns 200 metres de desnivell amb poca estona. Un cop al cim les vistes son molt bones. Excel.lent panoràmica del massís del Canigó, només per això val la pena pujar aquí adalt.

La baixada la fem pel mateix camí i amb un tres i no res tornem a ser al cotxe. Per un altre dia queda pendent pujar-hi des de Vallter o des del poble de la Presta, ruta bastant més interessant ja que presenta uns 1.400 metres de desnivell.

Un cop al cotxe el més recomenable és no tornar per on s'ha pujat i continuar per al pista i arribareu a Setcases, lloc on podreu dinar molt bé. D'aquesta manera fas una travessa molt interessant. A més el tros de pista de la Collada Fonda a Setcases està en més bon estat que la d'Espinavell a la Collada Fonda.

La collada fonda

El cim

Más información de Costabona  
Preguntar en el Foro   Enviar a un amigo